O ŠKOLI

IZGRADITE VAŠEM DETETU KOORDINACIJU I SAMOPOUZDANJE KROZ PLES

006Škola La Sylphide nudi klasično baletsko obrazovanje mladima od četiri godine pa naviše. Postoje predškolske grupe, klase baletske osnovne škole koje dobijaju verifikovana svedočanstva, program pripreme za srednju baletsku školu, kao i individualne vežbe usavršavanja svih uzrasta.

Baletska škola La Sylphide radi po Ruskom metodu zasnovanom na nastavnom planu Akademije Vaganove. Taj nedostižan nastavni metod proizvodi svetske igrače i koreografe više od sto godina. Osnovni princip Metode Vaganove je da osposobljava đake u razvijanju gipkosti, izdržljivosti, discipline, snage kao i da ih nauči da obraćaju pažnju na detalje koji su izuzetno važni u stvaranju dobrog baletskog igrača.

Sa dobrom osnovom klasičnog baleta đaci lako mogu da savladaju sve druge tehnike, poput modernog plesa, jazz baleta i ostalih plesova za koje imaju sklonosti i želje.

Mnogi đaci pohađaju časove kako bi shvatili i uživali u onome što balet jeste, a ima i onih koji naporno i intenzivno vežbaju u nadi da će jednog dana napraviti baletsku karijeru.

Baletsku školu La Sylphide do sada je pohađalo više od hiljadu učenika, od kojih su neki nastavili srednje baletsko obrazovanje a neki su postali profesionalni igrači.

Baletska škola La Sylphide na kraju svake školske godine priređuje gala predstavu u kojoj svi učenici date sezone imaju priliku da pokažu stečeno baletsko umeće. Do sada su učenici baletske škole La Sylphide izveli 25 predstava poput Pepeljuge, Petra Pana, Silfida, Bakine priče, Bal kadeta, Čipolino, Uspavana lepotica, Krcko Oraščić itd.

Baletska škola La Sylphide priredila je više humanitarnih koncerata a učenici redovno učestvuju na mnogim manifestacijama poput Zmajevih Dečijih Igara, Zlatno Zvonce, Dečija nedelja… Nastupi škole prikazivani su na državnoj i lokalnim televizijama.PILATES

Baletski studio La Sylphide nudi i vežbe Pilates-a.

Pilates Metod je sistem telesnih vežbi koji je fokusiran na jačanju celokupnog tela bez dobijanja na masi. Međutim, to nisu samo vežbe tela, već serija kontrolisanih pokreta koji na specifičan način oblikuju i angažuju telo i misli u cilju postizanja osećaja dobrog fizičkog i mentalnog stanja. Među prvima koji su koristili ovaj metod vežbi su upravo baletski igrači poput Marte Grem i Žorž Balanšina.